Barion Pixel
A legfontosabb pizsama alapanyagok
   06/07/2021 09:20:09    Comments 0
A legfontosabb pizsama alapanyagok

Tudod mit vásárolsz? Tekintsük át az alapanyagokat!

A pizsama nagyon fontos ruhadarab. A hosszan tartó kényelemért érdemes jó minőségű, kellemes tapintású terméket választani. De melyek is a legfőbb alapanyagok, és melyiket érdemes választani?

Pamut pizsama

A klasszikus fehérneműk gyártásában használt leghagyományosabb alapanyag. Sokoldalúságáról, hatékonyságáról és kényelmes használatáról ismert. A pamut egy teljesen természetes szál, sokak szerint a legjobb anyag. 

A legjobb pizsama természetesés főként lélegző anyagokból készül. Határozottan egészségesebbek a bőrünk számára, mert hagyják lélegezni. Ezenkívül puhábbak, ezért kényelmesebb viselet. A fehérneműben használt legjobb anyagok a pamut és a bambusz alapú szálak. Vigyázzunk a műselyemmel, mert nem engedi lélegezni a bőrt. A pamutból készült termékek rendkívül tartósak és sokáig megőrzik tulajdonságukat. Tökéletesen lélegző, lélegző, ami mindenkor nagy kényelmet biztosít.

pamut pizsama az év bármely szakában használható. A pamuttermékekre jellemző a tartósság és a magas hőmérsékleten történő mosással szembeni ellenálló képesség (a fehér termékeket 95 Celsius fokon lehet mosni), az allergiások számára is viselhetőek és kényelmesek.

pamut pizsama

 

Viszkóz pizsama

A viszkóz egyedülálló anyag: Puhaságában pamutnak tűnik ugyanakkor könnyű selyemnek érzed a bőrödön, miközben szellős is, mint a vékony vászon. A viszkóz pizsama tetszetős és kellemes érzés a bőrön. A cellulóz-rostból készült anyagot főleg luc- és fenyőfából nyerik. A cellulózrostok természetes eredete lehetővé teszi az izzadság felszívódását a bőr felszínéről, véd a túlmelegedéstől és a túlzott izzadástól is. A viszkóz szálak  további előnye, hogy nem okoznak allergiát, nem vonzzák a porszemcséket, és tökéletesen utánozzák a selymet tapintásra, ugyanakkor jóval olcsóbb az előállításuk és az áruk is. Az elegáns női pizsamák alapanyaga gyakran viszkóz, mivel nem kell vasalni, mégis lágy esésű, és selymes tapintású a bőr számára.

viszkóz pizsama

Modal és mikromodal pizsama

A moldal fából nyert cellulózszálakból is előállított anyag mely rendkívül higroszkópos (50% -kal több nedvességet szív fel, mint a pamut), mégis sima felülettel és kiváló színtartósággal rendelkezik, mely a pamutról nem minden esetben mondható el.

 

A kötési folyamatban a modál kombinálható a pamuttal, modern, lélegző anyagot hozva létre, amely megőrzi a hagyományos pamut előnyeinek nagy részét.

A mikromodált a rostok sajátos finomsága jellemzi, rendkívül puhák és selymes tapintásúak, jellemzően ellenállnak a sérülésekkel szemben a színtartóság és a légáteresztő képesség fenntartása mellett.

 

Szatén pizsama

A szatén néven forgalmazott pizsamák jellemzően polészter alapanyagúak. A poliészter anyag hőszigetelő képessége kiváló és a mosószerek többségével szemben ellenállók, jól tűrik a gyakori mosást, nem könnyű kárt tenni benne. A poliészter szintetikus szálból készül, erős és tartós szövetet hozva létre mely nehezen gyűrődik. A poliészter szál rugalmas is, ezért nehéz elszakítani.

szatén pizsama könnyű, sima felületű selymes anyagú, amely nagyon kellemes a test számára. A szatén pizsama tökéletes viselet melegebb napokra, tavasszal, nyáron és kora ősszel. Fényes felülete és simasága miatt az elbűvölő szexi stílusú pizsamák jellemző alapanyaga.

selyem pizsama

 

 

Milyen előnyei vannak a mesterséges anyagokból készült alapanyagoknak?

A poliamid, poliészter vagy elasztán valójában műanyag. Ennek ellenére ezeknek az anyagoknak azonban számos előnye is van. Nekik köszönhetően a fehérnemű tartós  a többszöri használat után sem deformálódik. A mesterséges anyagok ellenállnak a kopásnak és a vegyi anyagoknak. Emellett nagyon gyorsan száradnak és nem gyűrődnek, így nem kell vasalnunk, ami jelentősen meghosszabbítja az élettartamukat. A szakítószilárdságuk is nagy előnyt jelent. Ennek köszönhetően a szintetikus szálakból készült pizsama vagy hálóruha megtartja alakját a  mosás után.

Milyen előnyei vannak a természetes anyagokból készült fehérneműknek?

Először is, a természetes anyagokból készült fehérnemű és pizsama egyszerűen egészséges és kényelmes. A szintetikus fehérnemű alternatívájának bizonyulnak, bár ebből sokkal többet találhatunk. A természetes anyagokból készült fehérnemű tökéletes lesz a sportoláshoz és otthoni viselethez. 

Comments

Log in or register to post comments