Barion Pixel
 Ingyenes szállítás már 16.990 Ft-tól!
A legfontosabb pizsama alapanyagok
   06/07/2021 09:20:09    Comments 0
A legfontosabb pizsama alapanyagok

Tudod mit vásárolsz? Tekintsük át az alapanyagokat!

A pizsama nagyon fontos ruhadarab. A hosszan tartó kényelemért érdemes jó minőségű, kellemes tapintású terméket választani. De melyek is a legfőbb alapanyagok, és melyiket érdemes választani?

Pamut pizsama

A klasszikus fehérneműk gyártásában használt leghagyományosabb alapanyag. Sokoldalúságáról, hatékonyságáról és kényelmes használatáról ismert. A pamut egy teljesen természetes szál, sokak szerint a legjobb anyag. 

A pamutból készült termékek rendkívül tartósak és sokáig megőrzik tulajdonságukat. Tökéletesen lélegző, lélegző, ami mindenkor nagy kényelmet biztosít.

A pamutpizsama az év bármely szakában használható. A pamuttermékekre jellemző a tartósság és a magas hőmérsékleten történő mosással szembeni ellenálló képesség (a fehér termékeket 95 Celsius fokon lehet mosni), az allergiások számára is viselhetőek és kényelmesek.

pamut pizsama

 

Viszkóz pizsama

A viszkóz egyedülálló anyag: Puhaságában pamutnak tűnik ugyanakkor könnyű selyemnek érzed a bőrödön, miközben szellős is, mint a vékony vászon. A viszkóz pizsama tetszetős és kellemes érzés a bőrön. A cellulóz-rostból készült anyagot főleg luc- és fenyőfából nyerik. A cellulózrostok természetes eredete lehetővé teszi az izzadság felszívódását a bőr felszínéről, véd a túlmelegedéstől és a túlzott izzadástól is. A viszkóz szálak  további előnye, hogy nem okoznak allergiát, nem vonzzák a porszemcséket, és tökéletesen utánozzák a selymet tapintásra, ugyanakkor jóval olcsóbb az előállításuk és az áruk is. Az elegáns női pizsamák alapanyaga gyakran viszkóz, mivel nem kell vasalni, mégis lágy esésű, és selymes tapintású a bőr számára.

viszkóz pizsama

Modal és mikromodal pizsama

A moldal fából nyert cellulózszálakból is előállított anyag mely rendkívül higroszkópos (50% -kal több nedvességet szív fel, mint a pamut), mégis sima felülettel és kiváló színtartósággal rendelkezik, mely a pamutról nem minden esetben mondható el.

A kötési folyamatban a modál kombinálható a pamuttal, modern, lélegző anyagot hozva létre, amely megőrzi a hagyományos pamut előnyeinek nagy részét.

A mikromodált a rostok sajátos finomsága jellemzi, rendkívül puhák és selymes tapintásúak, jellemzően ellenállnak a sérülésekkel szemben a színtartóság és a légáteresztő képesség fenntartása mellett.

 

Szatén pizsama

A szatén néven forgalmazott pizsamák jellemzően polészter alapanyagúak. A poliészter anyag hőszigetelő képessége kiváló és a mosószerek többségével szemben ellenállók, jól tűrik a gyakori mosást, nem könnyű kárt tenni benne. A poliészter szintetikus szálból készül, erős és tartós szövetet hozva létre mely nehezen gyűrődik. A poliészter szál rugalmas is, ezért nehéz elszakítani.

A szatén pizsama könnyű, sima felületű selymes anyagú, amely nagyon kellemes a test számára. A szatén pizsama tökéletes viselet melegebb napokra, tavasszal, nyáron és kora ősszel. Fényes felülete és simasága miatt az elbűvölő szexi stílusú pizsamák jellemző alapanyaga.

selyem pizsama

 

 

Comments

Log in or register to post comments